Ι.Χ.Θ.Υ.Σ. 

Ιησοῦς Χριστὸς Θεοῦ Yἱὸς Σωτήρ

Ο Ιχθύς, ένα από τα αρχαιότερα χριστιανικά σύμβολα, το οποίο χρησιμοποιούνταν τα χρόνια των διωγμών ως σημείο αναγνωρίσεως των χριστιανών μεταξύ τους.  Η λέξη Ιχθύς συμβολίζει και παρουσιάζει τον Κύριο, από τα αρχικά γράμματα της φράσεως: « Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ». Ο Κύριοςείναι ο Ιχθύς που προσφέρεται θυσία και οι πιστοί τρέφονται από τον θυόμενον Χριστό.  ‘Ο Χριστόςείναι ο ψαράς που ψαρεύει και σώζει τους ανθρώπους από το πέλαγος της κακίας’.

Εγώ είμαι το φως τού κόσμου, όποιος ακολουθεί Εμένα δεν θα περπατήσει στο σκοτάδι, αλλά θα έχει το φως τής ζωής (Ιωάνν. κεφ. η  – 12)

Οι προφητείες και οι διδαχές του Αγίου Παϊσίου τον είχαν χαρακτηρίσει από πολύ νωρίς στις καρδιές των πιστών Άγιο.

Κάποιες από τις ρήσεις του, κάποια από τα αποφθέγματα του Αγίου Παϊσίου βοηθούν τους πιστούς να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες και να αντέχουν τα προβλήματα της εποχής. Τα λόγια του παραμένουν επίκαιρα και στηρίζουν τις ψυχές των πιστών.

«Εκείνος που αγωνίζεται πολύ καιρό και δεν βλέπει πνευματική πρόοδο έχει υπερηφάνεια και εγωισμό. Πνευματική πρόοδος υπάρχει εκεί που υπάρχει πολύ ταπείνωση.»

» Να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να κερδίσουμε τον παράδεισο. Είναι πολύ στενή η πύλη και μην ακούτε αυτούς που σας λένε ότι όλοι θα σωθούμε».

«Εάν θέλεις να «πιάσεις» τον Θεό, για να σε ακούσει, όταν προσευχηθείς, γύρισε το κουμπί στη ταπείνωση, γιατί σ’αυτήν την συχνότητα εργάζεται ο Θεός».

«Οι αγνοί λογισμοί εξαγνίζουν την ψυχή μας και αχρηστεύουν τα όπλα του δαίμονος της πορνείας, διότι μέσα στο αγνό σώμα διατηρείται η αγνή ψυχή και στην οποία παραμένει η Θεία Χάρις».

   Αρχάγγελος Μιχαήλ
«Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού»